Urządzenie jest podzielone na dwie części: w górnym pionowym zbiorniku mieszanka poddawana jest pasteryzacji. W dolnym poziomym zbiorniku mieszanka jest zamrażana. Przenoszenie mieszanki z górnego zbiornika do dolnego następuje wewnątrz urządzenia przy wykorzystaniu opatentowanego systemu. Produkt nie jest narażony na kontakt z zewnętrzną powierzchnią. W trakcie, gdy odbywa się proces mieszania i zamrażania, można rozpocząć nowy cykl produkcyjny, zapewniając płynność pracy urządzenia.
WŁAŚCIWOŚCI:
- Dwa cykle pasteryzacji (65°C lub 85°C).
- Temperaturę mieszanki można w krótkim czasie obniżyć z +85°C do -11°C.
- Rura wewnętrznego przenoszenia ze zbiornika pasteryzatora do zbiornika frezera.
- Zbiorniki ze stali nierdzewnej.
- Mieszadło z trzema łopatkami ze stali nierdzewnej, z wymiennymi zębami.
- Górna przezroczysta pokrywa z blokadą zabezpieczającą przed przypadkowym otwarciem.
- Ergonomiczny panel. Elektroniczne system sterowania do sprawdzania konsystencji lodów.
- Elektroniczne sterowanie cyklami roboczymi.
- Wiele międzynarodowych patentów.